· 

Een gezichtsbehandeling: hoe en waarom?!


In mijn salon bied ik veel verschillende behandelingen aan. Bij het woord 'schoonheidssalon' denken mensen vaak aan een gezichtsbehandeling en dat is best logisch, want een gezichtsbehandeling is inderdaad de meest geboekte behandeling! 

Voor een heerlijke gezichtsbehandeling kun je natuurlijk bij mij terecht, maar wist je dat ik daarnaast ook certificaten heb behaald in de wimper- en wenkbrauwstyling en in verschillende massages? En wat dacht je van het harsen van het gezicht, de benen en de oksels? 

Dit houdt mijn werk ook leuk: het is afwisselend en in sommige gevallen ook best uitdagend. Vooral harsen is voor mij vaak een race tegen de klok: meestal zijn we lekker aan het kletsen, waardoor de tijd voorbij vliégt! En dan moet je soms echt oppassen dat de volgende niet al in de wachtkamer zit, terwijl de dame in de stoel pas met één been in een rokje kan ;-)

 

In een eerdere blog vertelde ik al over mijn werk als schoonheidsspecialiste. Dat het méér is dan een beetje puistjes knijpen. Ook vertelde ik daar kort over de verschillende onderdelen van een gezichtsbehandeling en beloofde ik daar later nog wat dieper op in te gaan: wat gebeurt er precies tijdens zo'n behandeling en waarom doen we dat eigenlijk? Waarom zou je überhaupt een gezichtsbehandeling boeken?

 

Voor die laatste vraag geldt: stel die aan 5 verschillende personen en je zult 5 verschillende antwoorden krijgen. De één vindt een gezichtsbehandeling voornamelijk heerlijk ontspannend, de ander heeft veel last van onzuiverheden en wil het lekker gereinigd hebben. Een combinatie van beide kan natuurlijk ook, maar kort gezegd: iedereen heeft zo zijn eigen redenen om zichzelf zo'n momentje van me-time te gunnen.

 

Enkele voordelen van een gezichtsbehandeling:

Een gezichtsbehandeling werkt ontspannend
Je kunt echt even ontsnappen aan de alledaagse stress en/of sleur. Tijdens een behandeling wordt oxytocine aangemaakt, ofwel het 'gelukshormoon', dat positieve effecten heeft op je hart en bloedvaten, je spijsvertering en je geheugen. Zeker in combinatie met een gezichtsmassage is een gezichtsbehandeling een ware traktatie voor lichaam en geest! 

 

Een gezichtsbehandeling geeft je huid een boost 

Voorafgaand aan de behandeling wordt eerst een huidanalyse gemaakt, waar de schoonheidsspecialiste onder andere de huidconditie en het huidtype bepaalt. Hierdoor kan het productgebruik tijdens de behandeling specifiek aangepast worden op de behoefte van de gezichtshuid. 

Een professionele gezichtsbehandeling is uitgebreider dan de verzorgingsroutine die dagelijks thuis wordt uitgevoerd. De huid wordt dieper gereinigd en behandeld met producten die hoge concentraties werkzame stoffen bevatten.

 

Onzuiverheden worden professioneel verwijderd

Een schoonheidsspecialiste heeft ervaring met het verwijderen van mee-eters en puistjes en beheerst hier de juiste technieken voor. Dat is belangrijk, om het risico op blijvende schade (zoals littekentjes) te verminderen. Ga daarom nooit zelf thuis aan de slag!

 

Werkzame stoffen in verzorgingsproducten worden beter door de huid opgenomen

Dode huidcellen, vet en vuil van buitenaf kunnen de huid verstoppen, waardoor crèmes niet meer goed door de huid worden opgenomen. Dit maakt het dagelijks verzorgen van de huid minder effectief. Tijdens een gezichtsbehandeling wordt de huid intensief gereinigd, zodat het maximale uit de huidverzorgings- of huidverbeteringsproducten kan worden behaald.

 

En zo kan ik eigenlijk nog wel eventjes doorgaan met opsommen. Wat zou voor jou een goede reden zijn om (weer) eens naar de schoonheidssalon te gaan zodra het weer kan?

 


Ik heb het eigenlijk al een beetje verklapt: een gezichtsbehandeling begint bij mij altijd met een huidanalyse. Tijdens een huidanalyse wordt uitgebreid naar de conditie van de huid gekeken. Zo kijkt een schoonheidsspecialiste onder andere naar de gevoeligheid van de huid, de spierspanning, onzuiverheden, het vochtgehalte en het huidtype.

Aan de hand van de uitkomsten van deze analyse, eventuele contra-indicaties én de wensen van de klant wordt een soort behandelplan opgesteld.


'Ik gebruik altijd van die doekies' is een veelgehoorde uitspraak. Ken je ze, van die kant-en-klare reinigingsdoekjes uit de winkel? Als je vriendinnen wil blijven met je schoonheidsspecialiste moet je dit vooral NIET zeggen, haha! Deze doekjes zijn ontworpen voor het gemak en geven de gebruiker het IDEE dat ze haar gezicht aan het reinigen is. Zo'n doekje haalt echter alleen het bovenste laagje vuil weg en dringt niet door tot in de poriën, waardoor je poriën verstopt raken. Dit zorgt weer voor onzuiverheden en daarbij zorgt het er ook nog eens voor dat, zoals je net al kon lezen, de werkzame stoffen uit je crèmes niet meer goed kunnen worden opgenomen. 

Tijdens een gezichtsbehandeling wordt je huid altijd goed gereinigd. Dat begint met een reinigingsgel (die trouwens echt súperlekker ruikt!), water en tonic. 

 

Na deze 'oppervlaktereiniging', zoals we dat noemen, volgt een dieptereiniging. Tijdens de dieptereiniging wordt de huid gepeeld en gestoomd.

Een lichaamsscrub is voor de dunne, gevoelige gezichtshuid veel te grof en zorgt snel voor beschadigingen. Een peeling is eigenlijk een heel milde scrub, speciaal voor het gezicht. Deze heb je in de salon zowel in een variant mét korrel als eentje zonder. Welke er gebruikt wordt is natuurlijk afhankelijk van de uitkomsten van de huidanalyse.

Met een peeling haal je, kortgezegd, op een gecontroleerde manier een laagje dode huidcellen weg. En zoals je ook hierboven al kon lezen: hierdoor worden werkzame stoffen beter door de huid opgenomen. Een peeling speelt dus een belangrijke rol bij het verbeteren van de huidconditie!

Maar let op, voor thuisgebruik: een peeling mag niet te vaak. Hierdoor ga je de huid namelijk beschadigen, wat kan zorgen voor irritaties, roodheid en droge plekken. 1x per week is meer dan genoeg!

 

Stomen zorgt ervoor dat de poriën open gaan staan, waardoor onzuiverheden als puistjes en mee-eters makkelijker verwijderd kunnen worden. 
Daarnaast behandel ik ook gerstekorrels; deze gaan niet vanzelf weg. Ze zitten onder de huid en kunnen niet verwijderd worden met alleen 'knijpen'. Voor het verwijderen van een gerstekorrel dient de huid ingeprikt te worden met een steriele naald, zodat een opening ontstaat. Vervolgens kan de korrel in zijn geheel verwijderd worden. Uiteraard moet dit allemaal heel precies en hygiënisch gebeuren, voor het voorkomen van littekentjes of infecties. 

Voor het verwijderen van onzuiverheden geldt: ga dit alsjeblieft NIET thuis proberen; laat het over aan een professional.

 

Bij de meeste van mijn gezichtsbehandelingen is het epileren van de wenkbrauwen ook inbegrepen. Bij de één betekent dit dat er een paar 'verdwaalde' haartjes verwijderd moeten worden, de ander wil er een heel nieuw model in. En dat kan allemaal!

Met het epileren van een haar wordt bedoeld dat de haar in zijn geheel verwijderd wordt, dus inclusief de haarwortel. Hierdoor duurt het langer voordat de haar weer terugkomt.

En in tegenstelling tot met scheren, krijg je van epileren ook geen harde stoppels. 

Sommige dames vinden het erg spannend om hun wenkbrauwen te laten epileren. Ze zijn bang dat het pijn doet of zijn bang dat ze 'te dunne streepjes' krijgen. Gelukkig beheers ik een techniek die ervoor zorgt dat het heel veel minder pijnlijk is dan wanneer je het zelf thuis doet en voor wat betreft de dunne streepjes... Ik heb liever dat je nog een paar keer aangeeft dat ik ze te breed heb gelaten en dat er nog wat af moet. Eraf kan altijd, terug erop is wat lastiger ;-)

 

Na het ledigen (verwijderen van onzuiverheden) en epileren is het weer tijd voor ontspanning. Bij de Deluxe gezichtsbehandeling is een gezichtsmassage van 30 minuten inbegrepen. Tijdens deze massage worden gezicht, hals, decolleté, nek en schouders gemasseerd. En dat is prettiger dan je denkt! Persoonlijk vind ik dat zo'n massage de ervaring compleet maakt.

Een gezichtsmassage is niet alleen lekker ontspannend, maar zorgt ook voor een betere doorbloeding, het zorgt ervoor dat afvalstoffen sneller worden afgevoerd en er zijn veel grepen die een positieve bijdrage leveren aan de anti-huidveroudering. 

Een rustgevend muziekje, kaarsjes en verwarmde massageolie. Do I need to say more?

 

We blijven nog even lekker ontspannen met een heerlijk masker. Welk (soort) masker gebruikt wordt is weer afhankelijk van de behoefte van jouw huid; elk masker heeft een ander doel. Zo zijn er maskers die voornamelijk hydrateren en kalmeren, maar er zijn ook maskers met anti-verouderende werking.

 

Tot slot wordt de huid goed verzorgd met een voedende dag- of nachtcrème. Wil je jouw huid een extra boost geven, kun je ervoor kiezen om er nog een serum bij te boeken. Een serum werkt liftend, hydraterend en herstellend. De hoog geconcentreerde ingrediënten van het serum versterken de werking van de crème, waardoor je het maximale uit de behandeling haalt.

 

Voor de beste resultaten kom je ongeveer eens in de zes weken langs voor een gezichtsbehandeling. Daarnaast is het belangrijk om jezelf thuis een goede huidverzorgingsroutine aan te leren. Uiteraard adviseert jouw schoonheidsspecialiste je hierin.

 

En dan komt altijd het minst leuke onderdeel van de behandeling: het moment dat het klittenband van de bandeau losgemaakt wordt! Ik geef de dame in mijn stoel altijd wel even de tijd om weer even 'wakker' te worden, voordat ik de stoel weer omhoog zet... Maar eigenlijk vinden de meeste mensen het stiekem jammer dat de behandeling alweer voorbij is. 

En dat is natuurlijk een supermooi compliment! Ik vind mijn werk al zo leuk om te doen en ik geniet zelf ook van elke behandeling, maar als je dan dit zo hoort, maakt dat mij altijd wel extra dankbaar.

 

Helaas kunnen we op dit moment allemaal even niet genieten van een behandeling in de salon. Maar... We kunnen thuis wel een soort mini-spa creëren! 

Dat is een andere ervaring dan in de stoel bij de schoonheidsspecialiste, dat geef ik toe. Maar thuis af en toe extra lief zijn voor jezelf kan ook hartstikke fijn zijn! En je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om dit met je dochter/huisgenoot/zus/... te doen; dat is ook nog eens hartstikke gezellig!

 

Hoe je dit thuis kunt doen én hoe je je huid optimaal kunt verzorgen tijdens deze lockdown (en tussen twee gezichtsbehandelingen in)? Houd de blog in de gaten: volgende week vertel ik je er alles over!

 

Liefs,
Denise

Reactie schrijven

Commentaren: 1
  • #1

    Diny Bol (maandag, 25 januari 2021 16:34)

    oh, wat snak ik naar een gezichtsbehandeling met massage �
    Mag ik je eerste behandeling als het weer mag, please �. Al is het 12 uur 's nachts!