· 

Creëer jouw eigen mini-spa


'Pak je rekenrekje er maar bij. We gaan vijftien opzetten. Ooh, M., keurig, jij hebt al vijftien! Tien boven en vijf onder, super!

Nee, G., je hoeft het niet op te schrijven, gewoon op je rekje! 

R. mag het getal wel even opschrijven. Eerst een één en dan een vijf, niet andersom, want nu staat er 51..'

*Geluid van een kletterend koffiekopje*

'Juf?!'

'Ja?'

'Ik ben gister gevallen.'

...

'Hebben jullie zin om volgende week weer naar school te gaan?'

Drie kinderen: 'Ja!'

Het vierde kind: 'Ehm... Nee, ik denk het niet...'

*Telefoon gaat, hele gesprek is live te volgen via de stream*

'We gaan een nieuwe som doen. Laat het antwoord maar zien, houd je bordje goed omhoog. Nee G., zo kan ik het niet zien, je moet hem iets verder omhoog houden! Ja, zo ja, en nu een stukje naar links... Juist, iets omlaag nu? Ooooh, je hebt zo'n leuk achtergrondje gekozen met het videobellen, daardoor kan ik je bordje nu niet lezen...'

*Huilend broertje of zusje op de achtergrond*

 

Aaaarghhhhh. Ik raak zó overprikkeld van dat videobellen! Het allerheftigste vind ik nog wanneer het geluid vanuit de microfoon van persoon A, via de speaker van persoon B weergalmt en het blijft terugkaatsen. Okee, dat was heel lastig uit te leggen, maar ik hoop dat je nu een beetje een idee hebt van wat ik bedoel. En dan begrijp je ook dat er vaak een harde soort galm achteraan komt, waardoor je eigenlijk het liefst de laptop dichtklapt. Klaar mee.

Terwijl ik dit typ, is mijn oudste dus aan het videobellen. En het kost me best wel wat moeite om mijn aandacht vast te houden bij hetgene wat ik zelf aan het doen ben. 

Laten we eerlijk zijn: thuisonderwijs vraagt ontzettend veel van iedereen. Voor de kinderen blijft het gek en een beetje saai, voor ouders voelt het soms alsof je wel 20 ballen tegelijk in de lucht moet houden. En ook aan de juf merk ik dat ze een korter lontje begint te krijgen dan in de eerste week van het thuisonderwijs.

 

Nadat de kinderen klaar zijn met hun schoolwerk, hebben we nog een hele lange dag over om onszelf te vermaken. Ik probeer elke dag wel even lekker naar buiten te gaan met ze, maar verder is het allemaal natuurlijk een beetje saai op het moment. En dan zijn er dagen bij dat ze binnen heen en weer gaan rennen en ruzie gaan maken. En als mijn zoon enthousiast wordt in zijn spel, begint hij altijd wat harder te praten. Dat is heel eventjes prima, maar hoe langer dat duurt...

Er zijn meerdere keren per week dat ik eventjes een beetje in paniek raak. Dat al die prikkels me een béétje te veel worden en dat ik mezelf zelfs een beetje in de weg ga zitten. Op die momenten kies ik er steeds vaker voor om even weg te lopen uit de situatie; gewoon even naar boven, de was doen bijvoorbeeld, of stiekem gewoon even rustig op mijn bed zitten. Geen hele uren natuurlijk, gewoon voor een kwartiertje, zodat ik weer eventjes bij zinnen kan komen. Uiteindelijk durf ik te zeggen dat dit mij een leukere moeder maakt, die haar geduld een klein beetje beter kan bewaren.

 

Als de dag voorbij is, en ze gaan naar bed, heb ik een hele avond voor mezelf. En hoewel ik op die heftige dagen soms best uitkijk naar het moment dat ze in bed liggen, vind ik die avonden eigenlijk heel saai. Want wat moet je nou gaan doen? 

Meestal kijk ik een film of serie, wat ik altijd heerlijk vond om te doen, maar tegenwoordig komt dat me ook een beetje mijn neus uit. Een boek lezen staat nog steeds hoog op mijn lijstje, maar daar kan ik de rust niet voor vinden. Dan lees ik een paar bladzijden en weet ik uiteindelijk eigenlijk helemaal niet wat ik nou gelezen heb...

Nu dacht ik: ik ben zelf eigenlijk heel erg toe aan een lekkere gezichtsbehandeling, maar helaas gaat dat nog eventjes niet. Waarom creëer ik thuis niet gewoon een mini-spa? 

Toegegeven: het is een ietwat andere ervaring dan een professionele behandeling. Maar ik ga gewoon mijn best doen om er een super-relaxte beleving van te maken!

 

Waar denk jij aan bij een mini-spa? Voor mij staat sfeer heel hoog. Ik bereik voor mezelf de meest ontspannen sfeer met kaarsjes, rustgevende muziek, warmte en geur. 

Als je zou gaan googelen, zul je zien dat je een hoop mooie foto's tegenkomt van prachtige badkamers met veel sfeer. Helaas heb ik niet zo'n sfeervolle badkamer en ik heb bijvoorbeeld ook geen ligbad, dus ik moet een andere manier vinden om het gezellig te maken. Ik vind mijn woonkamer veel prettiger, dus ik kies ervoor om die om te toveren.

Hoe ik dat doe? Gedimd licht en kaarsjes dus, daar begin ik mee. De rustgevende muziek kun je zowel op YouTube als op Spotify vinden. Zoekwoorden die je kunt gebruiken zijn bijvoorbeeld 'massage', 'wellness', 'yoga' of 'relaxing'. Er staat echt ontzettend veel op, variërend van natuurgeluiden tot klassieke muziek. Het is helemaal aan jou!

Warmte zorgt ervoor dat je je goed kunt ontspannen. Zet de verwarming lekker aan en zorg ervoor dat je een lekker dekentje bij je hebt. En voor de ultieme spa-ervaring kun je ervoor kiezen om een geurdiffuser aan te zetten met een beetje etherische olie (lavendel en eucalyptus doen het vaak goed). Heb je niet zo'n diffuser, kun je eventueel ook een hittebestendige kom vullen met heet water en daar een paar druppeltjes olie in doen. Let er wel op dat je deze kom op een veilige plek neerzet!

 

Wat zet je verder klaar?

- Een spiegel(tje)

- Een bandeau of elastiekje voor je haar

- Een kom met warm water

- Een stabiele bak met kokend water, eventueel met een druppeltje eucalyptusolie erin

- Een theedoek

- Vier gastendoekjes

- Een stuk of zes wattenschijfjes

- Intensiv Cleansing Gel (reinigingsgel)

- Vitalizing Cleansing Tonic

- Intensiv Facial Peeling

- Balance Cream Mask (masker)

- Revital Anti-Aging Eye Cream (oogcrème)

- Balance Cream Serum

- Balance Night Cream (nachtcrème)

 


Doe de gastendoekjes in de kom met schoon, warm water. Ik schrijf nu warm, maar ik bedoel eigenlijk HEET. Het is namelijk de bedoeling dat je met deze doekjes straks je gezicht lekker reinigt en wanneer het water afkoelt, wat nogal snel gebeurt, voelt dit ietwat armoedig. Pas dus op voor je vingers ;-)

Zorg ervoor dat je zo comfortabel mogelijk kunt zitten of liggen. Denk aan veel kussens om je heen of een lekker kleed. Houd de kom en de spiegel binnen handbereik: misschien heb je wel zo'n handig tafelmodelletje wat je gewoon voor je neer kunt zetten?

Nu is het tijd om de bandeau om te doen en je handen te wassen. Zet de bak, die met kokend water, op een veilige en stabiele plek (de keukentafel is het handigst). 

Heb je het lekker warm? Staat de muziek goed afgesteld - niet te hard of te zacht? Heb je alles binnen handbereik en staat het veilig? Dan ben je er helemaal klaar voor!

 

In de salon gebruik ik producten van Rawa Secrets. Deze producten zijn huidverbeterend en bevatten hoogwaardige, luxe ingrediënten en natuurlijke werkstoffen. Ze zijn geschikt voor de (zeer) gevoelige huid en ook nog eens betaalbaar, wat het heel aantrekkelijk maakt om ze ook thuis te gebruiken! 

Waarom zou je salonproducten ook thuis gebruiken? Het antwoord is eigenlijk heel simpel: om de conditie van jouw huid te verbeteren! Als je wil blijven genieten van de effecten van een professionele gezichtsbehandeling, is het verstandig om deze producten ook voor thuis aan te schaffen. Natuurlijk kan ik je hierin adviseren.

 

Rawa Secrets hanteert een vijf-stappenplan voor het optimaal verzorgen van jouw gezichtshuid. Dit stappenplan kun je gebruiken in je dagelijkse routine, maar ook nu tijdens jouw spa-night! Voor het dagelijkse gebruik laat je de peeling en het masker (stap 2) weg.

 

1. Reinigen

Benodigd: Intensiv Cleansing Gel & Vitalizing Cleansing Tonic

Maak je handen vochtig met het water uit de kom. Breng de reinigingsgel aan op je handen en masseer deze vervolgens met ronddraaiende bewegingen in op je gezicht. Als je de reinigingsgel op een vochtig wattenschijfje doet, kun je hiermee ook je oogmake-up verwijderen.

Pak nu een gastendoekje uit de kom en knijp hem goed uit. Hiermee kun je een kompres maken om de gel te verwijderen. Vouw je handdoekje in de lengte doormidden. Pak beide uiteinden vast met beide handen. Het midden van je kompres leg je over je kin, de uiteinden vouw je richting je voorhoofd. Vervolgens reinig je van boven naar beneden.

Druppel wat tonic op een wattenschijfje en behandel je gezicht na. Hiermee haal je de laatste restjes make-up, vuil en reinigingsgel weg en bereid je jouw huid voor op de volgende stappen, want de producten zullen hierdoor beter worden opgenomen.


2. Boost je huid (let op: deze stap mag je 1x per week uitvoeren en is niet geschikt voor de dagelijkse verzorging!)

Benodigd: Intensiv Facial Peeling & Balance Cream Mask

Maak je handen weer vochtig. Masseer de peeling gedurende twee minuten in met zacht ronddraaiende bewegingen. Laat hierbij de huid rondom je ogen vrij en let erop dat je extra aandacht besteedt aan de huid tussen je wenkbrauwen en aan je neusvleugels.

Nu kun je er, voor het echte spa-gevoel, voor kiezen om even lekker te stomen. De bak had je al klaargezet; zorg ervoor dat je lekker zit en de bak stabiel staat. Je kunt nu met je gezicht boven de bak gaan hangen. Hang de theedoek over je hoofd en de bak heen. Let erop dat het niet te heet of benauwend wordt.

Na ongeveer vijftien minuutjes pak je een schoon kompres uit de kom en verwijder je de peeling. Misschien heb je zelfs twee kompressen nodig: je moet heel veel korreltjes weghalen ;-)

Breng nu het masker aan en laat het een kwartier inwerken. Zorg ervoor dat je lekker ligt of zit. Voor de totale beleving kun je eventueel vochtige wattenschijfjes (of plakjes komkommer) op je ogen leggen.

Ook het masker verwijder je weer met een schoon kompres. Zorg ervoor dat je gezicht hierna goed droog is.


3. Huid rondom de ogen

Benodigd: Revital Anti-Aging Eye Cream

De huid rondom je ogen is heel dun en kwetsbaar en heeft speciale verzorging nodig. Breng een heel klein beetje oogcrème aan op je beide ringvingers en klop deze in op de huid rondom je ogen (maar niet te dichtbij je ogen!)

 


4. Stimuleren

Benodigd: Balance Cream Serum

Een serum is een waar luxeproduct en is optioneel. Deze kun je dus dagelijks gebruiken, maar je kunt er ook voor kiezen om hem wekelijks te gebruiken. De actieve ingrediënten sluiten aan op de dag- en nachtcrème en versterken het effect van deze crème. De ideale basis!

Breng het serum aan met je vingertoppen; je kunt hem licht inmasseren.

 


5. Verzorgen en herstellen

Benodigd: Balance Night Cream

Voor nu gebruiken we de nachtcrème, maar voor overdag gebruik je hier natuurlijk de dagcrème (zoals op de foto hiernaast). Een nachtcrème werkt voedend en herstellend.

Pak een minimale hoeveelheid crème (een kleine erwt is voldoende) en masseer van binnen naar buiten. Wanneer je enige druk uitoefent bij het inmasseren, stimuleer je de doorbloeding van je huid. Let op: wanneer er een laagje crème op je huid blijft liggen, heb je al te veel gebruikt! 

 Natuurlijk kun je jouw spa-night nog verlengen door iets anders rustgevends te doen. Drink een lekker kopje thee, geniet van een stukje chocolade, neem een verkwikkend voetenbadje of luister gewoon nog even naar de muziek. Of wanneer je dit ritueel samen met je huisgenoot hebt gedaan, zou je elkaar nog een ontspannende massage kunnen geven.

 

Heb jij nog andere tips? Laat het hieronder gerust weten! 

 

Ondertussen zit ik dus nog steeds achter mijn laptop te typen, terwijl ik eigenlijk zelf ook wel zin heb gekregen in zo'n mini-spa! 

Mijn zoon is intussen al een tijdje klaar met het videobellen; nog maar drie keertjes te gaan. Want gelukkig hebben we te horen gekregen dat de scholen volgende week weer opengaan! 

Hoe lang het nog gaat duren voordat de salons ook weer open mogen, dat weten we helaas nog niet... Maar tot die tijd kun je thuis lekker experimenteren! En wil je goed productadvies of wil je de producten van Rawa Secrets kopen? Ik verkoop ze in de salon natuurlijk ook. Laat het me weten, dan kom ik ze persoonlijk bij je langsbrengen :-)

 

Liefs,

Denise

Reactie schrijven

Commentaren: 0