· 

Een bijzondere samenwerking


Ze zeggen dat het mei is. Als je naar buiten kijkt merk je er eigenlijk weinig van; het lijkt wel herfst! Volgens mij zijn we allemaal wel klaar met die regen, wind en kou... We willen rokjes aan! Terrasjes pakken! Zonnebrillen op!

In plaats daarvan blijven we maar lekker warm binnen. Of gáán we lekker naar binnen, zoals ik daarnet. Ik bracht mijn kinderen naar school, in de regen, en terwijl ik terug naar huis liep, bedacht ik me dat ik nog even tijd heb voordat ik straks weer aan het werk ga. 

En binnen kunnen we het ook gezellig maken! Ondanks dat de muren de laatste maanden geregeld op me afkwamen, vind ik het met regen altijd wel een soort gezellig om binnen te zijn. Kaarsjes aan, filmpje op tv of misschien juist een lekker muziekje aan, kopje thee, een dekentje erbij... En een goed boek, dat staat ook nog op mijn wishlist. De regen die tegen het raam tikt, terwijl ik he-le-maal niets hoef. Heerlijk toch?

 

Maar goed, mei, dus. En elke tweede zondag van mei is het (in Nederland) weer zover: Moederdag! 

Elk jaar probeer ik met Moederdag (en andere speciale dagen) een leuke actie te verzinnen voor in de salon... En elk jaar wordt dat weer een beetje lastiger. Ik houd namelijk van een uitdaging en van afwisseling en probeer altijd zo creatief mogelijk te zijn, zodat ik mijn klanten kan blijven verrassen. 

Voor dit jaar had ik nog geen specifieke plannen. Cadeaubonnen doen het altijd wel goed, maar dat is niet helemaal wat ik bedoelde... Ik wilde gewoon weer iets unieks, iets leuks, écht iets om naar uit te kijken!

De actie die ik uiteindelijk bedacht was een heel bewuste, logische keuze.

 

Elke keer wanneer ik een nieuwe klant mag ontvangen, krijg ik te horen wat een mooie ruimte ik heb. Dat het sfeervol is, maar ook zo lekker ruim. Zelf vind ik het momenteel nog iets té ruim en ik heb het gevoel dat er nog iets mist. Wat dat precies is dat weet ik al en daar wordt op dit moment hard aan gewerkt... Maar tot die tijd héb ik inderdaad een prachtige ruimte, waarvan de helft nog niet benut wordt! Zonde, zou je kunnen denken, maar het biedt ook mogelijkheden. Zo kreeg ik op een dag, van twee dames afzonderlijk, te horen dat ik de ruimte misschien zou kunnen verhuren aan een nagelstyliste? 

Zelf zie ik dat niet zitten, maar ik vond het wel heel grappig dat zij beide dezelfde visie hadden. En, ja, ik zou inderdaad best een samenwerking kunnen overwegen!

 

Heel lang hoefde ik niet na te denken: ik speelde al langere tijd met het idee om samen met mijn moeder iets te organiseren. Zij is rond dezelfde tijd als ik voor zichzelf begonnen, in 2017. In eerste instantie met Access Bars en healing, maar al snel werd dat uitgebreid met Reiki, meditatie en massages. Mijn moeder geeft net als ik ontspanningsmassages en zwangerschapsmassages en daarnaast biedt zij ook hotstone- en sportmassages aan. Haar massages zijn intuïtief; dat wil zeggen dat zij niet masseert volgens een vast schema of met vaste grepen, maar puur op gevoel. 

Ikzelf heb een paar uitgebreide massages aangeleerd gekregen tijdens mijn opleidingen. Wél vaste grepen en een vast schema... Maar ook ik luister steeds meer naar mijn gevoel. Als er ergens blokkades of knopen zitten, richt ik me wat meer op die specifieke plekken. Ook voel ik vaak aan dat de dame of heer in kwestie ergens pijn heeft of gevoelig is, met als gevolg dat ik die bepaalde plek op een andere manier benader. Als ik het een naam zou mogen geven zou ik dus willen zeggen dat mijn eigen massages semi-intuïtief zijn.

In elk geval: mijn moeder en ik hebben als overeenkomst dat we graag voor andere mensen zorgen en dat we goed kunnen masseren. Van mezelf vind ik dat stiekem altijd heel moeilijk om te zeggen, maar van haar weet ik dat ze geweldig is in wat ze doet. Haar bedrijfsslogan is niet voor niks 'A Touch of Gold'!

 

Een duo-massage voor moeder en dochter. Zoals ik zei: een logische en bewuste keuze. De coronacrisis heeft ervoor gezorgd dat massages ontzettend populair zijn; waar ik voorheen voornamelijk gezichtsbehandelingen gaf, mag ik tegenwoordig ook steeds meer mensen verblijden met een uitgebreide ontspanningsmassage. Absoluut geen straf, want ik vind het heerlijk om te mogen masseren! Helemaal opgaand in de sfeervolle ambiance, luisterend naar de muziek en genietend van de aromatische olie, voelt masseren voor mij als een soort meditatie. Ook ík raak er helemaal ontspannen van!

Hoe ontzettend tof is het als ik, samen met mijn eigen moeder, ándere moeders en dochters even helemaal in de watten mag leggen? Ze even laten ontsnappen aan de drukte van alledag en laten genieten van een moment voor zichzelf... Sámen! 

 

Dochters konden van tevoren een duo-massage van 30 of 60 minuten bij ons inboeken voor zichzelf en hun moeder. Wij zorgden voor een leuke cadeaubon, die ze met Moederdag konden geven... En afgelopen zaterdag, 15 mei, was het dan eindelijk zover.

Stel je even voor: jij hebt zo'n fijne massage geboekt. De deur van de salon wordt voor je geopend en terwijl je naar binnen stapt, komen de subtiele geuren van lavendel en eucalyptus je tegemoet. Op de achtergrond hoor je golven tegen een klif spatten, begeleid door rustgevende muziek. Het licht is gedimd, her en der staan kaarsjes en de ruimte is heerlijk warm. Je mag plaatsnemen op een comfortabele, verwarmde behandeltafel, waarna je wordt toegestopt onder een groot, zacht deken. Zodra je twee warme, zachte handen op je schouders voelt, weet je dat je alle spanning even mag loslaten. Dat is in het begin misschien nog wat lastig, maar na een paar minuten luister je alleen nog naar de muziek en kun je echt even genieten van ultieme ontspanning.

Naast je ligt je moeder of dochter. Jullie horen elkaar niet, jullie zien elkaar niet, maar je weet dat de ander op datzelfde moment aanwezig is in dezelfde sfeervolle setting, naar dezelfde muziek luistert en mag genieten van eenzelfde rustgevende massage...

 

Wat was dit een ONWIJS waardevolle dag, voor álle moeders en dochters! We hebben echt ontzettend lieve, leuke reacties gekregen en de dames die er waren, waren razend enthousiast. En ondanks dat wij zelf niet op die tafels lagen, hebben mijn moeder en ik minstens zo genoten van óns moment samen. Ook wij konden niet met elkaar praten tijdens de behandelingen, maar af en toe keken we even naar elkaar en konden we zien dat we allebei helemaal in ons element waren. Wat is dit ongelooflijk mooi om samen met haar te mogen doen! 

Alle dames die er waren, gaven aan nóg wel een keer zo'n duo-massage te willen boeken... En ook via social media hebben we enthousiaste reacties gehad, waaruit blijkt dat er nog wel meer mensen zijn die zo'n behandeling in de toekomst bij ons zouden willen inplannen.

Mijn moeder en ik zouden het dan ook superleuk vinden om jullie weer te mogen ontvangen! Voor nu mag ik dan ook vast verklappen dat we zéker nog zo'n dag gaan organiseren, maar dan ergens in het najaar... En niet alleen voor moeders en dochters, maar voor wie dit maar wil! Partners, vriendinnen, nichtjes, zussen... Houd de website en de socials goed in de gaten en hopelijk zien we elkaar de volgende keer (weer)!

 

Mocht je liever niet willen wachten: tot die tijd ben je natuurlijk gewoon van harte welkom om in je eentje te komen genieten van een heerlijke ontspanningsmassage! Je kunt hier klikken voor meer informatie en voor het boeken van een afspraak. Want zeg nou zelf: wachtend op de lentezon is het met dit gekke herfstweer echt geen straf om op die massagetafel te mogen liggen ;-)

Vind je het misschien toch een beetje spannend (wat ik heel goed begrijp!) en wil je liever eerst een keertje komen kennismaken? Dat is helemaal geen probleem; neem gerust even contact met me op!

 

Liefs,

Denise

 

PS: Ben je nieuwsgierig geworden naar het werk van mijn moeder? Kijk eens op haar website: www.healingpraktijkvianen.nl

 


Reactie schrijven

Commentaren: 0