Over mij


Wat superleuk dat je mijn website bezoekt! Dat je nu op deze pagina kijkt, betekent dat je benieuwd bent naar wie ik ben en wat ik precies doe. En dat snap ik: als je op zoek gaat naar een (nieuwe) dienstverlener, wil je het liefst van tevoren al zo goed mogelijk weten bij wie je terecht komt. 

 

Bij deze, een beetje beknopt:

Mijn naam is Denise Pouw en om je maar even onder te dompelen in een beetje droge stof: ik ben gediplomeerd schoonheidsspecialiste en heb daarnaast allerlei certificaten behaald in de visagie, wimperstyling en massages (waaronder ontspanningsmassage en zwangerschapsmassage). 
Dat klinkt een beetje saai, en misschien heb je die zin niet eens helemaal afgelezen... ;-) Daarom neem ik je even een stukje mee in mijn persoonlijke, minder beknopte reis.

 

Vroeger dacht ik altijd dat ik juf wilde worden. Als ik het op de havo soms een beetje lastig had, dacht ik aan alle kinderen die ik later wilde helpen en voor wie ik echt wat zou kunnen betekenen. En echt, dat heeft me er doorheen gesleept!

Na de havo ben ik logischerwijs op de pabo beland en eerlijk: die opleiding ging me hartstikke goed af. Maar elke woensdagavond ging ik weer met buikpijn naar bed, wetende dat ik de dag erna naar mijn stage moest. En daar zag ik dus elke week weer als een berg tegenop...

 

Soms moet je dus onder ogen zien dat je grootste dromen misschien toch niet helemaal zijn wat je ervan verwacht had; dat het toch wat minder goed bij je past dan je van tevoren had gedacht. En dat is moeilijk, maar gelukkig was ik dapper genoeg om die knoop door te hakken. Na twee jaar ben ik dan ook gestopt met mijn opleiding.

 

Wat daarop volgde? Jaren van zoeken, proberen, teleurgesteld raken in mezelf, opgeven en toch weer opnieuw proberen. En met succes: zes jaar later heb ik dan eindelijk mijn diploma behaald.

In de loop der jaren had ik een ontzettende interesse in uiterlijke verzorging ontwikkeld. Ik heb in een drogisterij gewerkt, waar vooral de make-up en huidverzorging me erg aanspraken... En ik heb als consulente voor een cosmeticamerk gewerkt, waar ik daadwerkelijk ontdekte dat daar toch echt mijn passie lag en dat ik mezelf hierin wilde professionaliseren. 

 

Nadat ik in 2017 de opleiding schoonheidsspecialiste afrondde, heb ik in november van dat jaar mijn eigen schoonheidssalon (Puur & Vrolijk) mogen openen in Dordrecht.
In 2020 ben ik, na jaren van heimwee, terug verhuisd naar de plek waar mijn hart ligt: Vianen! Gelukkig kwamen er een paar heel mooie kansen op mijn pad en heb ik in oktober de deuren van salon Liefs, Denise mogen openen.
In de tussentijd blijf ik mij ontwikkelen in mijn vakgebied, door het volgen van verschillende cursussen. Zo ben ik bijvoorbeeld inmiddels gespecialiseerd in zwangerschapsmassage (zoals je misschien toch al had gelezen net) en mag ik al een hele tijd wimpers liften.

 

In het dagelijks leven ben ik vooral druk met 'moederen': de kinderen naar school brengen, doktersafspraak hier, zwemles daar, kind bij een vriendje ophalen; je kent het misschien wel. 

Ik beloof mijn klanten altijd dat ze bij mij in de salon even kunnen ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Ik zal je bekennen: dat geldt óók voor mij! Het (ver)zorgen, luisteren naar verhalen van anderen, mensen lekker in de watten leggen en ondertussen zelf ook genieten van de rustgevende muziek op de achtergrond: ook voor mij betekent dit dat ik echt even mijn zinnen kan verzetten en naast 'mama' ook gewoon even lekker mezelf kan zijn!

 

Mijn klanten kijken uit naar een momentje van rust en ontspanning; even niet bezig zijn met alles wat van ze gevraagd wordt, maar gewoon voelen hoe het is om even niets te hoeven, tot rust te komen en weer even op te laden. Wat een ontzettend mooi beroep heb ik, dat ik op die manier mensen heel blij mag maken! Ik ben dan ook ontzettend dankbaar dat ik elke dag weer mag genieten en dit werk mag doen. Én stiekem heel trots op mezelf, dat ik mijn eigen droom heb kunnen realiseren!

Zo, nu weet je al best veel over mij... Het lijkt mij hartstikke leuk om jou ook te leren kennen en ik hoop je binnenkort te mogen verwelkomen in mijn salon!

Liefs,
Denise